Het selecteren van brieven

De brievenselectie is het lastigste onderdeel van de selectiefase. U moet namelijk op basis van enkel de briefinhoud kandidaten beoordelen.

U kunt voorkomen dat u bij het selecteren van de brieven kandidaten benadeelt. Als u vooraf de functie-eisen schriftelijk vastlegt kunt u op basis hiervan de brieven selecteren. Bij de selectie mogen de volgende kenmerken van de kandidaten geen rol spelen:

Het komt ook voor dat werkgevers op de achternaam van de kandidaat selecteren. De brieven van mensen met een niet-Nederlandse achternaam leggen ze dan opzij. Hiermee maken zij onderscheid tussen kandidaten op een kenmerk dat niet relevant is voor het uitoefenen van de functie.

Er zijn werkgevers die bewust kiezen voor anoniem solliciteren. Dit betekent dat zij de namen van de sollicitanten weghalen voordat de uiteindelijke selectie van de sollicitatiebrieven plaatsvindt. Het doel hiervan is discriminatie van mensen met een bepaalde etnische achtergrond  tijdens de sollicitatieprocedure in te perken.

Vragen?

Bel voor vragen op werkdagen van 10.00-16.00 uur naar
030 - 888 3 888